Degradatiestrijd op de laatste speeldag

In de Engelse Premier League is het doek al gevallen voor QPR en Burnley. De derde degradant wordt Hull City, Newcastle United of Sunderland. Hull moet komende zondag Manchester United verslaan en vervolgens hopen dat Newcastle United niet wint van West Ham. Sunderland heeft slechts 1 punt nodig uit 2 wedstrijden om veilig te zijn, maar met Arsenal en Chelsea hebben ze niet bepaald de makkelijkste tegenstanders.

In de Duitse Bundesliga kunnen maar liefst zes teams nog steeds degraderen. Met 31 punten ziet het er niet goed uit voor SC Paderborn. Het lijkt erop dat zij het komend seizoen mogen proberen in de 2. Bundesliga, samen met HSV, dat 32 punten heeft. VfB Stuttgart, Hannover 96 en SC Freiburg zijn echter ook nog niet veilig.

In Spanje zullen drie clubs degraderen naar de ‘Segunda Division’. Voor Córdoba CF is dat al een feit. Vier teams vechten nog steeds om lijfsbehoud: UD Almería en Eibar met beide 32 punten, Deportivo La Coruña en Granada CF met beide 34 punten. Deportivo La Coruña speelt in Camp Nou tegen FC Barcelona. Dat gaat niet gemakkelijk worden voor ‘Super Depor’.

In Italië is alles beslist. Parma, Cesena en Cagliari spelen volgend seizoen in de Serie B. In Frankrijk is het ook duidelijk: RC Lens, FC Metz en Évian Thonon Gaillard FC gaan naar de Ligue 2.

Author: Redactie

Share This Post On