Formule 1: het nieuwe seizoen!

Het nieuwe F1-kampioenschap staat voor de deur, en gaat vergezeld van de nodige nieuwtjes. Ten eerste over de coureurs, maar ook over de wagens.

De meest opvallende wijziging is natuurlijk de afwezigheid van de laatste wereldkampioen, Nico Rosberg. Hij kondigde vlak na zijn overwinning zijn terugtreden aan, waarna de coureurscaroussel ging draaien. Mercedes nam als reactie de snelle Finse coureur Valtteri Bottas aan als teamgenoot van Lewis Hamilton, en we zijn ervan overtuigd dat dit stel opnieuw favoriet zal zijn in veel races.

Tot de nieuwkomers behoort de F3-kampioen Lance Stroll, een jonge rijder die bij Williams een team gaat vormen met de oudere Felipe Massa. Ook mogen we de uit de GP2 afkomstige Stoffel Vandoorne begroeten in het McLaren-team. Ook hij wordt gekoppeld aan een ervaren rot, in dit geval Fernando Alonso.

Kunnen Red Bull, Ferrari en Force India het komende seizoen dichter in de buurt blijven van de zilverkleurige favorieten? Het zou zomaar kunnen, omdat de nieuwe regels de kaarten in het dek flink door elkaar hebben geschud: de F1-bolides zijn zwaarder geworden, met grotere spoilers en 25% bredere banden.

Vanaf 26 maart gaat dus weer een compleet nieuw seizoen van start, ongetwijfeld weer vol emoties: mis het niet!

Author: Redactie

Share This Post On