Formule 1: voorspellingen over de winnaars

Twintig races, opnieuw met de openingsrace in maart in Australië en de afsluitende race in november in Abu Dhabi. De circuits voor het nieuwe seizoen zijn dezelfde als bij het laatste kampioenschap, met als hoogtepunten Monaco (28 mei), België (27 augustus) en Italië (3 september).
Duitsland is, na diverse jaren vol emoties op Hockenheim en de Nürburgring, deze keer echter geen gastheer voor een van de races.

Maar wie zijn de meest kansrijke coureurs?

Natuurlijk om te beginnen Lewis Hamilton, die het verlies van het afgelopen jaar heeft verwerkt en Rosberg in elk geval niet meer op zijn pad zal vinden.

Maar natuurlijk zijn er ook uitdagers, zoals Verstappen en Ricciardo die al hun energie in de strijd zullen gooien, en de coureurs van Ferrari, die na enkele moeilijke jaren wel weer toe zijn aan wat successen. Vettel en Raikkonen zijn deskundig en snel, ze hebben alleen een goede auto nodig die de strijd aan kan gaan met de concurrentie, en dit seizoen kon weleens hun laatste kans zijn.

Vraagtekens zijn er over de namen van Williams en Force India, maar laten we ook McLaren niet vergeten: Alonso is niet alleen goed in het maken van grappen of ruzies over de boordradio, maar weet ook alles uit zijn auto te persen om zo snel mogelijke rondetijden neer te zetten. McLaren is een team met veel geld, dus misschien hebben ze de juiste technici gevonden om de juiste auto te creëren voor 2017. In dat geval zal Fernando zeker meestrijden om een podiumplek.

En jij, op wie zet jij je geld?

Author: Redactie

Share This Post On