GTST INTERNET EXTRA

 

 

Goede Tijden, Slechte Tijden is al decennialang een grote kijkcijferhit. De populaire soap wordt nog altijd door RTL4 uitgezonden en speelt zich af in het (niet bestaande) plaatsje Meerdijk. Joop van den Ende stond in 1990 aan de wieg van GTST. Hij kocht de rechten van de in Australië min of meer geflopte soapserie The Restless Years en liet de verhaallijnen aanpassen aan de Nederlandse situatie.

gtst-banner-groot

 

 

 

 

 

Preview van nieuwe GTST Uitzendingen

Samen GTST volgen via TwitterAchtergrond

Goede Tijden, Slechte Tijden was niet alleen de eerste dagelijks uitgezonden soap van Nederland, maar ook die van het Europese vasteland. GTST debuteerde in oktober 1990 bij de voorloper van het huidige RTL4.

Al snel ontstonden echter eigen verhaallijnen en daarmee een compleet Nederlandse soap. De best bekeken uitzending van Goede Tijden, Slechte Tijden ooit was op 26 november 1991. Ruim 2,5 miljoen mensen keken op RTL4 toen naar de bruiloft van Simon en Annette. Inmiddels is de teller de 4000 uitzendingen ruim gepasseerd. GTST won in 1995 de Gouden Televizierring, na vier eerdere mislukte nominaties.

Bekende Nederlandse acteurs en actrices die groot werden door GTST zijn onder andere Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Reinout Oerlemans en Lieke van Lexmond.

 

Author: Redactie

Share This Post On