Overzicht bekervoetbal in Europa

Voor de verschillende nationale bekertoernooien in Europa is de laatste fase aangebroken. Wij geven je een overzicht van de verschillende toernooien.

In Nederland zijn alle favorieten voor de KNVB Beker al uitgeschakeld. Voor de overgebleven halve finalisten is het daarmee extra spannend. FC Twente, PEC Zwolle, FC Groningen en Excelsior hebben allen een unieke kans op deze prijs.

In Duitsland gaat de strijd om de DFB Pokal op 7 en 8 april verder. De acht resterende teams gaan beslissen wie er naar de halve finales gaat. De meeste aandacht gaat uit naar de titanenstrijd tussen Bayer Leverkusen en Bayern M√ľnchen.

In de Italiaanse Coppa Italia verdedigt Juventus op 7 april een 2-1 voorsprong op Fiorentina. Een dag later moet Napoli scoren in de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma, na het 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd. De winnaars nemen het op 7 juni 2015 tegen elkaar op in de finale van dit jaar.

De halve finales van de Franse Coupe de France staan voor de deur. Op 7 april gaat AJ Auxerre de confrontatie aan met En Avant Guingamp, terwijl het favoriete PSG op 8 april in Parijs speelt tegen Saint-Etienne.

In de Engelse FA Cup zijn we bijna bij de halve finales beland. Arsenal, Aston Villa en Reading (uit de Championship, de een na hoogste Engelse divisie) hebben zich al gekwalificeerd. Liverpool wacht een replay tegen Blackburn Rovers om te beslissen wie de laatste halve finalist wordt.

De Spaanse Copa del Rey is in afwachting van de finale op 30 mei. Hierin speelt Athletic Club de Bilbao tegen FC Barcelona, de titelfavoriet. In een finale is alles echter mogelijk.

 

Author: Redactie

Share This Post On