Voorbeschouwing kwartfinales Champions League

De kwartfinales van de Champions League staan voor de deur. Kijkend naar de overgebleven acht deelnemers en hun begrotingen missen we Chelsea en Manchester City. Maar aangezien deze werden verslagen door FC Barcelona en PSG, beide ook rijke clubs, is hun afwezigheid ook weer geen al te grote verrassing.

Alle andere teams met grote budgetten zijn nog steeds in de race om ‘de cup met de grote oren’ te winnen.
De derby in Madrid tussen Atlético en Real is hetzelfde als de door Real Madrid gewonnen finale van vorig jaar. Atlético zal er alles aan doen om een en ander recht te zetten.

Juventus tegen AS Monaco is een interessante wedstrijd. Hoewel Monaco Radamel Falcao naar Manchester United zag vertrekken, is het nog steeds een sterke ploeg. Ze zijn misschien zelfs sterker dan de ‘oude dame’, die de eer van Italië verdedigt.

PSG tegen FCB is zeker een ontmoeting om naar uit te kijken. Misschien is het moment eindelijk daar dat PSG de Champions League kan winnen. Zlatan en consorten hebben Chelsea al verslagen, maar nu wacht FC Barcelona. Een zware tegenstander, maar niet onmogelijk.

FC Porto kan de underdog worden genoemd. Na de overwinning tegen FC Basel lijkt de kwartfinale het eindpunt te worden, zeker met Bayern München als volgende tegenstander. Maar zoals ze zeggen, ‘de bal is rond’.

Author: Redactie

Share This Post On